de N’Oop van Nispen


Kunstwerk Nispen

 

OVER HET PROJECT     Aanleggen kunstwerk ‘de N’Oop van Nispen’

OPDRACHTGEVER        Bewonersplatform Nispen

WERK                             Grondwerken

LOCATIE                        Nispen


Het aanleggen van het kunstwerk ‘de N’Oop van Nispen’

In samenwerking met de gemeente Roosendaal en bewonersplatform Nispen hebben we in de Heerlijckheijd Nispen de N’Oop van Nispen aangelegd en de Zandschel verlengd. De N’oop van Nispen ligt naast de Antwerpseweg, de provinciale weg die de A58 bij Roosendaal verbindt met België. Door het Nispense bewonersplatform en haar vrijwilligers is rond het kunstwerk een prachtig mountainbikepad aangelegd en afrastering geplaatst tussen dit stukje recreatief goed en de provinciale weg.

Met de realisatie van de N’Oop van Nispen brengen we niet alleen een stukje turfgeschiedenis in beeld, maar het kunstwerk leent zich ook als een prachtig recreatiegebied op de voormalige Antwerpseweg.

Het resultaat mag er wezen…

Een prachtig kunstwerk wat voor veel verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Vanaf het hoogste punt op de N’Oop van Nispen heb je een prachtig uitzicht op Nispen en het beekdal, en het kunstwerk wordt daarnaast gebruik als een mountainbikeparcours, wandelroute en als parcours voor de N’Oop loop. Wandelaars kunnen een ‘rondje Heerlijckheijd’ lopen en mountainbikers kunnen over de technische singletrack tussen de N’Oop doorfietsen.

Van wandelen tot mountainbiken en voor jong én voor oud, het inspirerende kunstwerk heeft voor ieder wat wils.
De N’Oop van Nispen is inmiddels niet meer weg te denken uit het dorpsbeeld van Nispen.

Meer informatie
https://www.nispeninfo.nl/de-noop-van-nispen/

Hieronder vind u enkele foto’s van de realisatie: