Prestatieladder Socialer Ondernemen - PSO

Vanaf 1 april 2019 is Siemons Grondwerken en Transport BV officieel gecertificeerd op de Trede 2 van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Het PSO-certificaat is voor Siemons een kers op de taart wat betreft haar aanpak om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk te bieden binnen de organisatie. Daarnaast werken wij ook samen met andere organisaties die zich erkend inspannen om kwetsbare doelgroepen duurzaam aan werk te helpen. 

``Ontwikkeling en groei staan centraal``

Siemons hecht veel waarde aan sociaal en inclusief ondernemen. Het familiebedrijf biedt daarom maar al te graag kansen aan mensen die het vak willen leren en eigen willen maken. Ontwikkeling en groei staan centraal bij Siemons. Kenmerkend aan de organisatie is daardoor dat veel medewerkers allround inzetbaar zijn en de sfeer onderling erg gemoedelijk is. Iedereen helpt elkaar bij Siemons.

Het keurmerk voor sociaal ondernemerschap

De PSO is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen. Bekijk de PSO-animatie (PSO in twee minuten).