OVER SIEMONS

Siemons grondwerken en transport B.V. begon toen Jack Siemons op 24-jarige leeftijd de ambitie kreeg om voor zichzelf te beginnen…

jack siemons met atlas
Siemons terrein

Het begon allemaal toen Jack in 1978 zijn eerste vrachtwagen had gekocht. Hij was toen nog in dienst bij een soortgelijk bedrijf, maar deed hij in zijn vrije tijd nog wat kleine werkzaamheden met zijn vrachtwagen. Uiteindelijk besloot hij voor zichzelf te gaan beginnen, en zo ontstond op 1 juni 1985 zijn bedrijf dat toen nog Siemons heette. Nadat hij zijn bedrijf had opgericht deed hij kleinschalig grond- en loonwerk bij enkele bedrijven met zijn vrachtwagen en een kraantje.

Anderhalf jaar later kocht hij toen zijn eerste nieuwe kraan, daarnaast kwam zijn eerste werknemer in dienst. Vanaf dat moment stond hij dag en nacht klaar voor zijn bedrijf en haar klanten. Al snel was Siemons toe aan een nieuwe plek om zijn bedrijf voort te zetten, deze werd gevonden aan de Essenseweg 19 te Nispen, waar het bedrijf nog altijd gevestigd is. Inmiddels kwamen er ook een aantal nieuwe machines bij, vanaf toen ging Siemons niet alleen materieel verhuren, maar ook begon het met het aannemen van kleine werken.

In 1993 veranderde ook de naam van het bedrijf in Siemons grondwerken VOF, en bouwde het bedrijf een nieuwe loods als onderdak voor zijn materieel. Ondertussen breidde het werk zich steeds verder uit, en ging Siemons steeds meer werkzaamheden verrichten waaronder het vervoeren van zand en grind. Om deze reden veranderde de naam van het bedrijf in 2001 naar Siemons grondwerken en transport BV. Om de bewoners van Nispen niet tot last te zijn, werd in 2002 een weg aangelegd tot buiten de bebouwde kom, waardoor Nispen werd ontzien van grote vrachtwagens en graafmachines.

Inmiddels bestaat Siemons al meer dan 30 jaar, waarbij Jack nog altijd aan het roer staat. Onze organisatie is uitgegroeid tot een veelzijdige onderneming met 30 medewerkers. Vandaag de dag nemen we complete grondwerken aan inclusief bijkomende werkzaamheden en leveranties. Tevens kan men bij ons terecht voor het verhuur van materieel en de handel van verschillende bouwstoffen en bestratingsmaterialen.

Kraanauto's