DienstenCaravan camper wegen op de weegbrug

Weeg uw caravan of camper op onze weegbrug

Je bent er helemaal klaar voor: de zomer. Je hebt je caravan of camper ingepakt en staat op het punt om met vakantie te gaan. Maar… weet je eigenlijk wel wat je camper of caravan weegt met complete vakantiebelading?

Omdat het controleren van (over)belading van de caravan of camper weleens wordt vergeten, lanceerde de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) eerder dit jaar al hun landelijke campagne ‘Weet wat je weegt‘. Bij 1 op de 4 camperaars is het wel eens voorgekomen dat zij met een te zwaar beladen camper op vakantie zijn gegaan, terwijl een het rijden met een overbeladen camper of caravan kan leiden tot onherroepelijke boetes laat de ANWB weten. Daarnaast is er volgens het NKC ook nog sprake van 20% die niet eens weet of ze ooit overbeladen zijn geweest, omdat ze de camper of caravan nooit hebben gewogen.

Laat je camper of caravan wegen op onze weegbrug om te voorkomen dat je overbeladen op reis gaat en boetes riskeert.

Waarom is het belangrijk om overbelading te voorkomen? 

Het is belangrijk om het gewicht van je geladen camper of caravan te weten, omdat je dan maatregelen kunt nemen om overbelading te voorkomen. Overbelading kan de rijstabiliteit alsmede het remvermogen beïnvloeden, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties, aldus de NKC. De NKC geeft ook uitgebreide informatie over het beladen van campers en caravans ‘speciale afslanktips’ om het gewicht van de camper of caravan te verlagen.

Weet wat je weegt

De NKC adviseert om met een volledig bepakte camper naar een weegbrug te gaan. “Dan weet je wat de camper reisklaar weegt. Neem je de volgende keer andere spullen of meer passagiers mee, dan kun je zelf de rekensom maken. Zo kun je met een verantwoord gewicht op pad.”

Laat uw camper of caravan daarom wegen op onze officieel geijkte weegbrug, welke gemakkelijk en openbaar te bereiken is. Bij ons kunt u vanaf 20 kg tot 60 ton nauwkeurig wegen wat uw voertuig weegt.

Wegen weegbrug caravan camper aanhangwagen

Waar kan ik mijn camper of caravan wegen?

De weegbrug is gemakkelijk op te rijden, tegenover is het kantoor waar u uw weegbon op kunt komen halen. De weegbrug is 3 meter breed en 16 meter lang. Het is ook mogelijk om verschillende combinaties te wegen bij ons, zoals het wegen van uw auto en caravan bij elkaar.

Snel even langsrijden om te wegen? 

Onze weegbrug is gemakkelijk te bereiken. Vanaf de A58 volgt u afslag Nispen bij Roosendaal via de N262 richting België. Bij de 2e rotonde gaat u rechtsaf richting Nispen en na 200 meter slaat u linksaf in de Broekakkerstraat. De eerstvolgende weg aan uw rechterzijde gaat u in, waarna u de gevel met onmisbare gevelbelettering niet kunt missen. Wij zijn gevestigd in Noord-Brabant, tegen de Belgische grens in Nederland.

Contacteer ons gerust om een afspraak te maken (ook buiten kantoortijden bieden wij hiervoor mogelijkheid). Wij zijn telefonisch te bereiken op: 0165-365685. Onze weegbrug bevindt zich aan de Essenseweg 19, 4709 BK in Nispen.

Lees hier meer over onze weegbrug service!